Наближава премиерата на Tower 8

Tower 8

Tower е една от  любимите програми на българските конструктори. Скоро ще бъде реалност и новата версия Tower 8. Ето и някои от новите функционалности в програмата.

1. Инсталация

1.1 По време на инсталацията потребителят ще има възможност да импортира конфигурационни файлове, от предишни версии на програмата (Tower 6 и
Tower 7)

2. Интерфейс.

2.2 В Tower 8 има възможност за до 3 прозореца с 2D изглед (ниво или рамка). Единият ще е основен, а другите ще бъдат второстепенни. Режимът позволява едновременно използване на множеството 2D изгледи за моделиране, селекция, манипулация с обекти, разглеждане и сравняване на резултатите.
2.3 Промяна на размера на прозорците, чрез преместване на границите с „мишката“
2.4 Нова команда „офсет“ за успоредно отместване на съществуващи обекти.
2.5 Опция за едновременно показване на надпис и описание на съвкупностите на прътовите елементи.

2.6 Филтър за видимост по групи – това е изцяло нова команда за филтриране на видимостта на обектите по различни критерии: вид на елемента и характеристки на елемента.


2.7 Преминаване в перпендикулярна равнина – това е изцяло нова команда. Чрез нея потребителя може да премина от текущата 2D равнина към перпендикулярна на нея равнина, чрез кликване на елемент принадлежащ на целевата равнина.

3. Въвеждане на данни

3.1 При дефинирането на прътови елементи, потребителят ще има право да избира сечение на елемента от списък с „любими“ сечения или от списък с вече използваните в модела сечения.

3.2 По- лесно дефиниране на нови профили в „база данни с напречни сечения“- добавена е функция за изчисляване на геометричните характеристики.
3.3 Повече информация относно избраното напречно сечение (А1, I2, I3, W2, W3)
3.4 Анализ на резултати от динамични товари. Динамичните товари могат да бъдат произволни площни, линейни или концентрирани натоварвания с произвлона функция за промяна във времето. Възможно е провеждането на „Time history” – анализ за произволно влияние в произволна точка на прътов или повърхностен елемент или в напречно сечение на повърхностен елемент (плоча или стена). Освен „Time history” – анализ има възможност за обвивна крива на разрезните усилия в определен момент от времето.
3.5 Добавена е опция за коригиране на коефициентите и случаите на товарни състояния в диалоговия прозорец за автоматично генериране на товарни комбинации.
3.6 Възможен е анализ на линии на влияние с включен произволен подвижен товар.
3.7 Осите в модела могат да бъдат характеризирани с конкретен слой. Всяка ос може да принадлежи към различен слой, което позволява групиране и настройване на видимостта ѝ според видимостта на слоя към който принадлежи.
3.8 Добавена е функция за заключване на слоеве. Ако даден слой е заключен, той не може да бъде изтрит.
3.9 Добавена е нова команда за работа със Слоевете – заключване/ отключване и смяна на видимостта.
3.10 Добавена е опция за преномериране на позициите на елементите.
3.11 Добавени са нови видове непрекъснати линии със стъпки (10x, 20x, 50x)

3.12 Добавена е опция за незабавно относително увеличаване / намаляване на всички шрифтове.
3.13 Записване на модели, създадени в Tower 8 във версия Tower 7. Това работи само за модела (*.twr файл), а не за резултати или оразмеряване.

4. Контрол на устойчивостта

4.1 Проверка за лабилността на модела. Това е инструмент за проверка на модела (статичен или сеизмичен) за нестабилност и възможност за анимиране на нестабилността (неправилно зададени гранични условия или неподпрян край на елемент). Проверката се осъществява, чрез прилагане на произволни сили във всеки един възел на модела, във всяка една степен на свободата за появата на големи деформации.

Още новости в Tower 8, очаквайте по- късно през деня.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.